11.6.10

stemmen

Ideologie, dat lijkt me toch klassiek geconditioneerd (om het met een mooie uitdrukking te zeggen). Ik merk dat bij mezelf ook. Van thuis uit ben ik altijd opgevoed in't rood zeg maar. Ik kreeg het er met de paplepel ingegoten. Mijn mama was actief bij de socialistische vrouwen en ze deed me geloven dat het socialisme het beste was. Nu, ik geloof ook dat ik daar misschien door mijn studies zelf wel achtergekomen was dat voor mij, met mijn diploma en in mijn werksituatie het socialisme dat toch de sociale zekerheid als het ware doodknuffelt, de beste keuze zou zijn.
Maar stel nu dat mijn moeder voorzitster van de parochievrouwen was geweest en eigenlijk altijd wel een grote fan van dehaene? Dan had ik gezien mijn studies misschien wel een tsjeef geworden want ook zij vinden sociale zaken wel erg belangrijk.

Ik vind stemmen in het stemhokje, dat doe je voor een partij waarvan je denkt dat ze het echt het allerbeste voorhebben met jou en je medemens. Ben je echt vlaamsgezind? (door je opvoeding ;)) dan moet je je stem aan bart dewever geven.
Maar anders: denk dan goed na over je financiele situatie, over je werksituatie en over je toekomstvisie voor je het bolletje voor een partij roodkleurt.
Het maakt niet uit welke partij en ik ben niet perse tegen nv.a ofzo... Maar ik heb wel heel veel schrik dat een monsterscore voor deze partij ons land volledig lam zal leggen. En dan lieve mensen, zijn u en ik nog veel verder van huis

Geen opmerkingen: