3.4.10

Mijn ski's?! Jouw ski's! Euh, wiens ski's?

Dit gaat over: Pechvogel van de week

Was het bruno die twee dagen ski misten of kiezen jullie toch voor één van onderstaande verhalen?

Dag één was nog niet goed en wel uitgeskiet en we verkenden (uiteraard) de eerste aprèsskibar. Na het verkennen, gingen we naar huis en namen elk onze eigen ski's mee. Dag twee stond onze bertrand klaar op de piste voor zijn eerste dagje skiën met de skileraar tot hij ontdekte dat zijn schoenen helemaal niet in de ski's pasten. Bovendien leken de latten veel te klein. Bertrand had duidelijk niet zijn eigen skimateriaal meegebracht, ging terug naar beneden en huurde ski's in een winkel.

's Avonds kreeg ik telefoon van een duitse man die me vertelde dat er een meisje in zijn winkel stond die ski's van zijn verhuurbedrijf bijhad, maar ze waren niet van haar. Ze waren van bertrand! Aangezien het arme meisje dringend naar huis wou keren, moest bertrand maken dat hij in het verhuurkantoor stond.

Verhaal twee: Evert ging op een dag de skiberging in en zag zijn ski's staan, alleen waren ze kleiner en bovendien helemaal niet oranje rood, maar blauw. Zijn ski's waren gestolen! Hij ging naar de skiverhuur met een bang hartje zijn verhaal uitleggen. De meneer aldaar die ons ondertussen wel al kende, verzekerde evert dat echt niemand zijn ski's zou gepikt hebben. Hij kreeg gratis (wel met waarborg) voor één dag nieuwe ski's. Twee minuten later zitten twee kippen in ons appartementsgebouw met bang hartje te wachten. De ene was blijkbaar kleurenblind gweest en had per ongeluk evert zijn ski's meegepakt. Ze beloofde hem een pintje te trakteren in de apresskibar. Maar dat is er nooit van gekomen.

Dubbele pech dus voor Evert.

Geen opmerkingen: