26.4.07

Bloc Party, We love you in the morning...like eating glass


Zoals reeds geweten, trokken Jan, Antoon en ik gisteren naar het verre brussel om het frisse viertal Bloc Party te gaan spotten (en aanhoren). Wij drie zijn zo wat men noemt een beetje fans van dit groepje. Tis te zeggen: jan is een grote fan, de andere twee iets minder. Wij zijn dan weer grote fans van Jan en zo hou je het natuurlijk wel in stand allemaal.

Bloc Party heeft al twee goede cd's afgeleverd en mss gaat jan je vandaag tegenspreken, de tweede cd staat als een huis. Daar waar de eerste het vooral van het geluid en de catchy ritmes moest hebben, heeft cd 2 het meer van zijn inhoud (de teksten dus).

Op het concert gisteren was het overduidelijk dat cd1 er bij de meeste aanwezigen al goed ingeramt was, maar dat cd2 nog niet "zo" bekend was. En daarom was het ook soms minder aanvaardbaar dat Bloc Party niet heel dat anderhalf uur uit de bol kon laten gaan.

De zaal stond geen anderhalf uur op ontploffen (de hitte niet meegerekend dan) en dat was iets wat velen niet hadden gehoopt. De liedjes van cd2 zijn rustiger en dat is prima, toch hadden ze misschien de liedjes in een ruiger jasje mogen steken zodat het één groot feest was geweest? Jan maakte een terechte opmerking dat een beter opgebouwde setlist had kunnen zorgen voor een meer en langer gevoel van: woohoow!

Muzikaal gezien zat het allemaal perfect in elkaar. Virtuoos, luid en op de meeste momenten juist. Een schreeuwerige zanger maakte het allemaal nog wat ruwer.

Verder klonken Liedjes als The Prayer anders dan op cd, maar zeker niet slechter. Bij Banquet stond heel de zaal op zijn kop om dat bij This modern love, Like eating glass en Helicopter nog eens over te doen.
Vanmorgen hoorde ik op stubru dat bloc party nogal een zwaarmoedige groep is, maar daar was gisteren niets van te zien. Vier hieperdepiephappy muzikanten op het podium waren het.
Tenslotte: Bloc Party beschikt niet alleen over een drummer met een, volgens anthony soms grootheidswaanzin van hier tot ginder. Hun drummer is bovendien bijzonder goed en ik ken er niet veel van, maar volgens stubru is hij zowat de beste drummer van zijn generatie... Ne mens zou voor minder grootheidswaanzin krijgen...


Weetjes:

- een gps is niet altijd betrouwbaar

- Michelle laten rijden in een grootstad is ook niet altijd betrouwbaar, zeker wanneer ze het plots zelf beseft en wat begint te gillen
- Jan wou nochtan het stuur niet overnemen, dus zo erg was het allemaal niet :p
- Toeteren in een smalle straat waar iedereen in de file staat, is funfunfun!

- veel vrouwen waren fuckable, ik heb wijselijk m'n mond gehouden over mannen ;-)

- de zanger van bloc party is gay?? ik geloof dat dus niet, ik geloof wel dat hij hot is

- Hij had een mooi streepjestshirtje aan (zie foto)

- Ook de bassist is hot

- de drummer is cool

- Tomas De Soete is hottentot en hij is zeker niet gay!! (tot droefnis van anthony en jan zeker?)
- Op de middelste rijstrook blijven rijden is een beetje niet toegelaten in hamme
- Michelle heeft meer over de volle lijn gereden dan ooit tevoren.
- We leven alledrie nog + het was een skone avond

1 opmerking:

Janneman zei

De zanger is absoluut homo. Niet dat het veel uitmaakt, maar hij maakt er zelf geen geheim van.

Ik vond Bloc Party OK. Een goed degelijk optreden, maar had achteraf toch een beetje het gevoel dat het beter kon. De nummers van de eerste cd komen nu éénmaal live energieker over en dat voel je aan de reactie van het publiek. Not to worry, op Werchter zal de set korter zijn en dus nog béter! ;-)