
Gisteren heb ik naar eigen zeggen, geweldig goe gekookt.
Dus ik wil jullie wel even op de hoogte brengen van het recept
Bendodigdheden voor vier personen
- 4 kipfilets
- mosterd
- 4 appels
- sjalotjes
- 200ml droge appelcider
- provencaalse kruiden
- peper en zout
- bakboter of olijfolie
Bereiding:
Smeer de kipfilets in met de mosterd. Bak ze goudbruin in een pan en leg ze op een bord. Fruit de gehakte sjalotten in dezelfde pan. Doe de kip en de jus van de kip erbij als de sjalotten glazig worden. Voeg daarna de cider en de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 40 minuten sudderen op een laag vuur.
Schil de appels, snijd ze in stukken en bak ze apart in de boter.
Doe de appels 5 minuten voor het einde van de gaartijd bij de kip. Garneer met peterselie en dien warm op met de gestoomde aardappelen.
Schil de appels, snijd ze in stukken en bak ze apart in de boter.
Doe de appels 5 minuten voor het einde van de gaartijd bij de kip. Garneer met peterselie en dien warm op met de gestoomde aardappelen.
Dit recept kan ook met cornfilet gemaakt worden. Lekker met aardappels, maar eveneens met rijst zeer aan te bevelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten