17.1.08

Atonement


Ene Christopher Hampton besliste eens een script te maken van het boek "Atonement" van Ian McEwan. Joe Wright besliste de boel te regisseren en koos een bekende babe als hoofdactrice (Keira Knightley) en een opkomend mannelijk talent (James McAvoy) en die film werd goed gesmaakt door de critici. Hij heeft namelijk de Golden Globe gewonnen en is nu in de running voor een Oscar.
Het verhaal is heel simpel: Liefde en tot welke wanhoop liefde kan leiden. Jullie vinden allemaal overal wel een samenvatting, dus ik wil gewoon even beschrijven wat de film losmaakt.
De beelden zijn ongelooflijk mooi. Er is een shot van vier minuten (euh volgens een kenner) en dat is (volgens diezelfde kenner) fenomenaal. Het verhaal is mooi, ontroerend enzovoort. De dialogen sterk (meestal toch) en de acteerprestaties mogen gezien worden. Al vind ik de bijrol in haar jongste jaren (wat volgens mij toch ook een hoofdrol is) gespeeld door Saorise Ronan ook ongelooflijk sterk, meer dan Keira. Het is een film die je moet gezien hebben als je houdt van uitgesponnen liefdesverhalen. Het is een mooie film en die verdient volgens mij een mooie score: 8/10
Nog een weetje: James McAvoy gaat Kurt Cobain spelen in de biografie. Dus euh, hou die maar int oog!

Geen opmerkingen: