20.8.07

Een vleugje Cuba

Ook al ben ik reeds een week terug op Belgische bodem, ik zou liegen moest ik ontkennen dat Cuba niet nog ergens nazindert in mijn lijf (hoewel Cuba op dit moment vooral op zijn eigen grondvesten aan het zinderen is met de doortocht van Dean...sinds die knul Idool gewonnen heeft niets dan miserie hé...).
Wat het meest bijgebleven is naast de prachtige natuur en de zuiderse moves en sounds waren toch wel de cocktails die we iedere dag (soms wel meerdere keren per dag zelfs) genuttigd hebben. En één cocktail heeft zeker een speciaal plaatsje in ons curazón veroverd, met name de canchanchara (een cocktail die enkel maar in de stad Trinidad wordt geschonken)

Bereidingswijze

Ingrediënten

Voor 1 persoon sap van 1 limoen 2 el honing 45 ml witte rum gecrushed ijs

Meng de limoensap met de honing en de witte rum totdat de honing helemaal vermengd is. Doe dit mengsel in een cocktailshaker met het ijs. Goed schudden met het ijs erbij en giet het dan in een champagneglas, met ijs of zonder, naar keuze. Vaak wordt voor deze cocktail een zeer ruwe rum gebruikt, die Aguardiente heet.

Laat het jullie smaken!


1 opmerking:

Anoniem zei

Himsha,

bij deze verwachten wij volgend weekend allen minstens 3 glazen van die canchancarara-dinges!! ;)